MNENJA ZAPOSLENIH CSD GORNJA RADGONA O PROGRAMU

MNENJA ZAPOSLENIH CSD GORNJA RADGONA O PROGRAMU

  • 16.05.2014
  • Zaposleni v podjetju CSG Gornja Radgona, kjer poteka pilotska izvedba programa Zdravju prijazno podjetje, so z nami delili nekaj svojih izkušenj in misli.
Zaposleni v podjetju CSG Gornja Radgona, kjer poteka pilotska izvedba programa Zdravju prijazno podjetje, so z nami delili nekaj svojih izkušenj in misli.
"Glede na to, da na delovnem mestu dnevno preživimo več ur, kot doma je tudi na delovnem mestu ključnega pomena vadba. Samo osveščanje o spodbujanju zdravja na delovnem mestu pomagajo izboljšati splošno zdravje in dobro počutje zaposlenih. Vse to pripomore k večji motiviranosti in učinkovitosti pri delu. Projekt Promocija zdravja na delovnem mestu, v katerega je vključena naša organizacija, mi ponuja ukrepe, ki me opozarjajo, da je potrebno izboljšati počutje pri delu, spodbujajo me k vključevanju v ponudbo športnih tečajev in k temu, da si lahko na delovnem mestu vzamem 5 minut časa za vaje, s katerimi razgibam mišice in sklepe, ki jih na delovnem mestu najbolj obremenjujem."
 
Projekt je zastavljen v pravi smeri, saj me vzpodbuja k osveščenost o pomenu zdravja na delovnem mestu, prehrani, fizični aktivnosti, predvsem pa o tem, da je to moje telo, za katerega moram poskrbeti sama. Lepo smo se imeli na testiranju telesne pripravljenosti in se že veselim novih aktivnosti."
 
"Kar se tiče vtisov: zelo so se potrudili, posvetili vsakemu posamezniku, imel si možnost še kaj vprašati. Svetovali so, kakšne vaje naj izvajaš. Zelo zanimivo in poučno."
 
"Program je zelo dobro zastavljen. Nudi se nam teme in storitve, ki so zelo dobrodošle v vsakdanjem življenju. Seveda pa je veliko tudi odvisno od samoiniciativnosti."
 
"Meritve in predavanje o zdravi prehrani, se mi je zdelo dokaj v redu, saj smo tako izvedeli, kaj moramo spremeniti v naših navadah prehranjevanja in načinu življenja. Za sebe sem izvedela, da moram bolj zdravo jesti in, da sem že veliko naredila, da se skoraj vsak dan odpravim na sprehod, ker je gibanje pri našem načinu dela zelo pomembno."
 
"Meritve so zelo pozitivna stvar. Rezultate smo izvedeli takoj in se lahko tudi osebno pogovorili kaj in kako."