Občina Škofja Loka gre z »Vetrom v laseh« naprej!

Občina Škofja Loka gre z »Vetrom v laseh« naprej!

  • 04.10.2022
  • Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti je v torek, 20. septembra 2022, v športnem parku za OŠ Ivana Groharja v Podlubniku, že tradicionalno (9. zapored) in hkrati po 2-letnem premoru zaradi epidemije organizirala prireditev Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti.

Športno-preventivna prireditev je potekala pod okriljem Športe unije Slovenije, oblikovala pa so jo škofjeloška športna društva ter lokalne organizacije. Celo dopoldne ter med 16. in 19. uro se je igrišče spremenilo v prizorišče pestrega dogajanja. Obiskovalcem so bila na voljo številna prizorišča s predstavitvami športnih panog, od floorballa, prstometa, karateja, košarke, rokometa, rolkarji, družinske rekreacije, alpskega smučanja in juda, kjer so se starši lahko dogovorili tudi za redne vadbe – zase ali za svoje otroke v novem šolskem letu. V bogatem ob športnem programu so se predstavile tudi aktivne mladinske in družbeno pomembne organizacije, kot so skavti, taborniki, gasilci, mladinski dnevni centri DC OM in MDC BLOK, zavod Familija, PUM, ekipa prve pomoči v okviru OZ RK, policisti policijske postaje Škofja Loka, zdravstveno vzgojni center, gobarsko društvo in društvo upokojencev Škofja Loka s kreativno delavnico.

Obiskala sta nas maskoti prireditve: Vihra in Športko, ki sta vse zbrane povabila k plesu na himno Vetra v laseh. V zabavnem programu so se nam predstavila sodelujoča društva, ki so predstavila kreativno ustvarjalne delavnice, v dogajanje so se vključili: Loške orgličarke, plesna skupina, poseben športni gost Sašo Bertoncelj.

Zapisala: Občina Škofja Loka