Veter v laseh na OŠ "11. maj" Grahovo uspešno organiziran že drugič letos

Veter v laseh na OŠ "11. maj" Grahovo uspešno organiziran že drugič letos

  • 02.10.2023
  • Novo šolsko leto so na Podružnični OŠ "11. maj" Grahovo začeli z organzacijo zanje že tradicionalne športno-družbene prireditve Veter v laseh. Po dogodku v maju je to že druga prireditev v tem koledarskem letu.

V sredo, 27. 9. 2023 smo na Podružnični OŠ »11. maj« Grahovo organizirali za nas že tradicionalno športno-družabno prireditev Veter v laseh, na kateri je sodelovalo 170 učencev in 16 strokovnih delavcev šole. 

Zjutraj smo vsi se zbrali na šolskem igrišču. Po predstavitvi akcije so se učenci od 1. do 5. razreda v treh skupinah skupaj s svojimi učiteljicami odpravili na pohod. Tako so dopoldne preživeli na svežem zraku, se med hojo in igro dodobra razgibali in uživali v sproščenem jesenskem druženju v naravi. Najmlajši učenci so se razveselili majic in vrečk z motivom Vetra v laseh, nekoliko starejši pa vrvic za ključe, za katere je poskrbela Športna unija Slovenije.

Učenci od 6. do 9. razreda so se tekom dopoldneva zvrstili v sedmih športno-družabnih delavnicah. Pomerili so se v nogometu, košarki in odbojki, se družili ob socialnih in namiznih družabnih igrah, razmišljali o zdravi prehrani in tudi malo pesnili.

Toplo jesensko sonce in rahel veter v laseh sta ob spremljavi glasbe iz zvočnika poskrbela, da nam je bilo lepo.

Izvedbo programa je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport in Športne unije Slovenije.

Zapisala: Sabina Jeraj, Podružnična OŠ »11. maj« Grahovo

Veter v laseh na OŠ “11. maj” Grahovo