Športni popoldnevi 2023: šesta izdaja nepozabnega športnega tedna za osnovnošolce

Športni popoldnevi 2023: šesta izdaja nepozabnega športnega tedna za osnovnošolce

  • 06.10.2023
  • V ponedeljek, 28. avgusta 2023 je športni park Cven zaživel v polnem sijaju, saj so se pričeli dolgo pričakovani Športni popoldnevi 2023. Športna zveza Ljutomer je zadnji teden v avgustu pripravila športne popoldneve za šoloobvezne otroke.

Ponedeljek je bil dan, poln navdušenja in pričakovanja. V športni park Cven se je zgrnilo 49 osnovnošolcev, ki jih je spremljalo osem predanih mentorjev in mentoric. Dan se je začel s spoznavnimi igrami v skupinah, kjer so se udeleženci med seboj bolje spoznali. Po malici pa je sledila prava športna akcija, saj so se pomerili v nogometu, odbojki na mivki in hokeju na travi.

Drugi in tretji dan športnih popoldnevov smo se odpravili na pohod. V torek smo se najprej podali po Cvenu, kjer smo obiskali golobarja Miho Soviča. Miha nam je razkril veliko zanimivosti o vzreji športnih golobov, kar je bila izjemna izkušnja za vse prisotne. Pot smo nadaljevali do Hudinove jame, kjer so nas pričakali izkušeni ribiči. Mladi športniki in športnice so se naučili osnov ribiškega rokovanja ter hitro ujeli prve ribe na trnkih.

Sreda se je začela podobno, a tokrat smo se odpravili proti Gezovim jamam. Tam smo se razdelili v dve skupini: ena je spoznavala taborniške veščine in pripomočke, druga pa se je urila v lokostrelstvu. Zahvala gre Gostilni Gezove Jame za odlične pice, ki so nas okrepčale preden sta se skupini zamenjali.

Četrtek in petek sta prinesla še več zabave. Najprej smo se pogovorili o zasvojenosti in predstavili akcijo Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti. Preostanek časa smo posvetili gasilcem prostovoljcem iz Cvena, Mote, Spodnjega Krapja in Zgornjega Krapja. Moker dan se je začel z gasilskimi igrami, kjer so se mladi športniki in športnice pomerili v različnih gasilskih spretnostih. Spoznali so naloge gasilcev in se seznanili z njihovo opremo. Seveda pa ni manjkala zabava, ki jo je popestril vodni top.

Petek pa smo združili šport in zabavo. Mladi športniki in športnice so se naučili osnov košarke, medtem ko je druga skupina vadila spretnosti na poligonu. Zabave ni manjkalo, saj smo se spuščali po velikem napihljivem igralu. Ko so se nam pridružili starši, smo jih izzvali v tekmovanju na spretnostnem poligonu. Zaključek letošnjih športnih popoldnevov je prinesel podelitev priznanj in daril ter iskreno zahvalo vsem, ki so pripomogli k uspehu tega nepozabnega tedna. Večer pa smo zaključili s piknikom, kjer smo še enkrat združili moči in delili nepozabne trenutke.

Športni popoldnevi 2023 so za nami, vendar pa bodo spomini na ta izjemno zabaven in poučen teden ostali v srcih vseh udeležencev. Hvala vsem, ki ste prispevali k uspehu in nepozabnosti letošnjih Športnih popoldnevov!

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

Zapisal: Aleš Ploj, Športna zveza Ljutomer

Športni popoldnevi 2023