4. Ippon kamp borilnih veščin "Lisca2021"

Društvo borilnih veščin Ippon Sevnica je na Lisci v času od 20.08. do 22.08.2021 izvedel že 4. kamp za člane društva. V sodelovanju s Športno unijo Slovenije v projektu »Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti v letu 2021« so trenerji društva letos pripravili prav poseben program. Poleg športnih aktivnosti iz borilnih veščin je njihov program še dodatno popestrila predstavitev dveh poklicev, šola tenisa, šola preživetja v naravi ter izvedba več različnih delavnic.
V petek so v dopoldanskem času program pričeli vodniki službenih psov iz pravosodja, ki so otrokom na zanimiv način predstavili poklic in delo s službenimi psi. Popoldan so se člani kampa lahko preizkusili v šoli tenisa z »gospodom Fickom« in sodelovali pri različnih delavnicah »teambuildinga«.
Sobotni program je popestrila predstavitev poklica policist, kjer sta dva naša člana kluba predstavila poklic in opremo policista posebne policijske enote.. Po kosilu so sledile delavnice pod vodstvom izkušene psihologinje Beti Vovko. Psihologinja Beti Vovko je pripravila vaje za »teambuilding«. Z udeleženci je v sproščenem vzdušju izvedla vaje za izboljšanje zaznavanja hitrosti reakcij in usklajenost gibov, hkrati je vzpodbujala zdravo tekmovalnost med njimi. Nekatere vaje so predstavljale tudi trening pozornosti in koncentracije, komunikacije med udeleženci za uspešno izvedbo naloge. Z vajami so urili koordinacijo gibov, odzivnost in hitrost gibanja. Udeleženci so med vajami spoznali, da ima vsak svojo pomembno vlogo v skupini, da dosežejo cilj naloge, če so povezani.

Fotogalerija