Velenje v znamenju otroške olimpijade

Velenje v znamenju otroške olimpijade

  • 30.05.2022
  • V sredo, 25. maja so se učenke in učenci velenjskih šestih osnovnih šol zbrali na mestnem stadionu in drugih lokacija po mestu ter z različnimi športnimi aktivnostmi obeležili nekdanji dan mladosti.

Otvoritvena slovesnost je bila ob 9. uri na mestnem stadionu, kjer sta vse prisotne pozdravila predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik in župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Sledile so preizkušnje v atletskih disciplinah za učence in učenke 8. in 9. razreda, v štafeti pa tudi za učence in učenke 6. in 7. razredov.

V sklopu dogodka so po himni Veter v laseh, predali namenu prenovljeno nogometno igrišče z novo umetno travo, kjer je potekal nogometni turnir za učence četrtih razredov.

Učenkam in učencem so predstavniki različnih športnih klubov in društev predstavili športne discipline in demonstrirali osnovne tehnike. Učenke in učenci 1., 2. in 3. razredov so se preizkusili v športnih poligonih in igrah z žogo  (na matičnih šolskih igriščih); dve ekipi iz posamezne šole, torej skupno 12 ekip se je preizkusilo v otroški atletiki na osrednjem igrišču na mestnem stadionu.

Na velikem pomožnem igrišču z umetno travo so učenci 4. razredov igrali nogomet in se preizkusili v borilnih veščinah (taekwondo, judo, karate). 5. razredi so na kotalkališču igrali rokomet, košarko, odbojko, namizni tenis in petanko, 6. razredi pa tenis, odbojko na mivki, nogomet in mini golf na TRC Jezero. 7. razredi so ribarili v Škalskem jezeru, predstavili pa so jim tudi osnove prve pomoči, preizkusili so se v streljanju, sabljanju in golfu, učenci 8. in 9. razredov pa so se spoznali s konjeništvom v Konjeniškem centru Velenje.

Zaključna slovesnost je potekala na mestnem stadionu, kjer so se zbrali vsi učenci in učenke. Podelili so nagrade, ki jih je priskrbela tudi Športna unija Slovenije. Vzdušje je bilo odlično!

Na čim več takšnih prijetnih in otrokom zanimivih dogodkov.

 

Športna zveza Velenje