Veter v laseh v Murski Soboti

Veter v laseh v Murski Soboti

  • 27.05.2022
  • V okviru Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota si prizadevajo za širitev ljubezni do športa ter kroga redno aktivnih občanov s poudarkom na vključevanju tistih, ki so v športu manj dejavni. Hkrati želijo povečati ozaveščenost mladih o pozitivnih učinkih zdravega in aktivnega življenjskega sloga na eni, ter negativnih posledicah (sodobnih) zasvojenosti na drugi strani.

S tem namenom so v četrtek, 26. 5.  2022, v sodelovanju s Športno unijo Slovenije na zunanjih športnih igriščih Doma Partizan na Mladinski ulici 3 v Murski Soboti, izvedli tradicionalno prireditev Veter v laseh, ki se je tudi letos odvijala pod sloganom S športom proti zasvojenosti. Udeleženci prireditve so bili učenci Osnovnih šol I, II, III iz Murske Sobote ter učenci Osnovne šole Bakovci. Na samem dogodku je bilo prisotnih 108 otrok, ki so tekmovali v različnih športnih panogah.

Vsebina programa : Košarka, nogomet, odbojka, štafetne igrice ter likovno ustvarjanje, na katerem so se učenci vseh šol  likovno izražali na zunanjem asfaltnem igrišču odbojke, na temo S ŠPORTOM PROTI ZASVOJENOSTI.

Za organizacijo in izpeljavo dogodka je skrbelo 8 športnih pedagogov ter 4 volonterji.

Prireditev je moderiral g. Mario Čep športni pedagog na OŠ III Murska Sobota.

 

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota