Veter v laseh, dobra družba in smeh v Grahovem

Veter v laseh, dobra družba in smeh v Grahovem

  • 25.05.2023
  • Petek, 19. maj so na podružniški šoli OŠ Cerknica »11. maj« Grahovo prav vsi učenci in strokovni delavci preživeli športno. Na šoli so namreč tudi letos pripravili športno-družabno prireditev Veter v laseh.

Sodelovalo je 143 učencev od 1. do 9. razreda in 18 strokovnih delavcev.

Kratek povzetek je pripravila učiteljica Kresnica Praprotnik:

"Po predstavitvi akcije smo se razdelili v štiri skupine.

Najmlajši, učenci od prvega do tretjega razreda, so se odpravili na pohod skozi gozd proti Slivnici. Povzpeli so se do Lanišč, kjer so si privoščili zasluženo malico in se vrnili v šolo.

Učenci četrtega in petega razreda in nekaj učencev tretje triade se je podalo še dlje, proti Križni gori. Prispeli so do vasi Sveta Ana, kjer so po malici uživali ob skrivalnicah. Večina učencev tretje triade se je v dveh skupinah na pot podala s kolesi.

Učenci prve skupine so se iz Grahovega podali čez Cerkniško polje do Dolenje vasi pri Cerkniškem jezeru in se po malici in sladoledu vrnili v šolo.

Tudi učenci druge skupine so se podali proti Cerkniškemu jezeru, a po daljši poti, saj so ob čudovitih razgledih na polno jezero prekolesarili preko 30 kilometrov in premagali lepo število višinskih metrov.

Vsi učenci so imeli na poti in med postanki dovolj časa za druženje, igre in dobro voljo.

Letošnji Veter v laseh bo prav vsem ostal v lepem spominu."

Projekt Veter v laseh je sofinanciran strani Fundacije za šport. Veter v laseh na OŠ “11. maj” Grahovo