Dežja se ne bojimo!

Dežja se ne bojimo!

  • 26.05.2023
  • V petek, 19. maja 2023 je v Cirkovcah potekala tradicionalna Cirkovška otroška olimpijada – Veter v laseh. Na dogodku so sodelovali otroci iz OŠ Cirkovce ter OŠ Kidričevo.

Kljub sivim oblakom ter rahle jutranje prhe, so naši najmlajši čez dan pridno športno tekmovali, sodelovali ter se družili. Pomerili so se v igrah med dvema ognjema, nogometu, košarki, badmintonu, dvoranski odbojki ter namiznem tenisu. Prav tako so se preizkusili v različnih športnih in spretnostnih disciplinah kot so hoja po vrvi, spretnostni poligon, skok v višino, skok v daljino ter še marsikaj drugega.

Posebej gre omeniti kader medicinskih sester iz Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, ki so organizirale delavnico prve pomoči ter zdravega delovnega okolja.

Namen olimpijade je vzpodbujati mlade na ljubezen do športa. Naš cilj je razvoj športa za vse, saj se preko njega socializiramo ter zdravimo, tako duševno kot telesno. Akcija mladim nudi priložnost zabave v športni dejavnosti, kot pravi naložbi za življenje.

Dogodek seveda ne bi bil izpeljan brez pomoči podjetji in lokalne skupnosti, ki so projekt tudi finančno podprli. To so: Pizzerija Klara, Mesarstvo Lah, Bar pri Koržetu, Športna zveza Občine Kidričevo, Bar Cezar Business Solutions, Center poslovanja, Agencija DAMN, Kron Telekom, Čebelarstvo Medved, Čevljarstvo Dolenc, Galvanizacija Fric, Bojan Potočnik s.p., Elektro Kaiser, LIDL – Boljši svet, Guma Koren, Plastika Medved, Tiskarna Ekart, Kontek, Srečko Frangež s.p., K2 Finance, Gostilna Kureš, LANCom, Tiskarna Batis plus, Kety Emmi ter Občina Kidričevo.

Projekt je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

Zapisal: Andraž Potočnik, ŠD Cirkovce

Cirkovška otroška olimpijada – Veter v laseh