Veter v laseh v Vojniku

Veter v laseh v Vojniku

  • 29.05.2023
  • V soboto, 20. 5. in nedeljo, 21. 5. 2023, je Športno rekreativno društvo Postani.fit že drugo leto zapored organiziralo Veter v laseh. Tudi letos je bil dogodek namenjen predšolskim in šolskim otrokom okoliških šol.

Pri organizaciji dogodka je pomagala Občina Vojnik. Dogodek je bil namenjen predšolskim in šolskim otrokom okoliških šol: Osnovna šola Vojnik s podružnicami, Osnovna šola Dobrna, Frankolovo in Ljubečna) in vrtcev (Vrtec Mavrica Vojnik, Frankolovo, Dobrna in Ljubečna.

Dogodek je letos prvič trajal dva dni. Sobota je bila namenjena odraslim in mladini. Organizirana sta bila turnirja squasha in odbojke. Nedelja pa je bila bolj otroško obarvana. Dopoldne se je dogodka udeležilo kar preko 100 otrok. Na vseh aktivnostih čez dan pa so sodelovali brezplačno. V dopoldanske času so najprej potekale predstavitve in delavnice športnih društev Občine Vojnik. Športna društva, ki so se letos predstavila so: Nogometni klub Vojnik, Košarkarski klub Vojnik, Tenis klub Vojnik, Judo Jaka, Športno društvo Vizore, Športno Rekreativno društvo Postani.fit, Športno društvo Pajki, bivša slovenska hokejista; med drugim tudi bivša člana celjskega kluba, Žiga Grahut in Davor Rakanović in plesne dejavnosti, hiphop, pod vodstvom plesne učiteljice, Maše Križan. Letošnja glavna atrakcija pa je bila mini »Planica«, ki so jo iz Ljubljane pripeljali člani Športnega društva Vizore. Na njej so lahko otroci, kot tudi odrasli, preizkusili vse svoje ˝skrite˝ skakalske spretnosti. Med njimi pa je svoj pogum pokazala tudi naša vodja organizacije, Sara Padarič.

Popoldne pa je potekalo malo drugače kot preteklo leto. Organizirali so se turnirji med šolami. Pri tem so sodelovali učenci druge in tretje triade Osnovne šole Vojnik, Dobrna, Frankolovo in Ljubečna. Pomerili pa so se v košarki 3 na 3, odbojki, nogometu na umetni travi in boju med dvema ognjema. Dan pa smo otrokom še dodatno popestrili z napihljivimi igrali, na kateri so se lahko otroci pomerili v streljanju na gol in metanju žoge v napihljiv koš. Celotno dopoldne pa je otroke zabavala tudi maskota Športko, s katero so se otroci lahko tudi fotografirali.

Oba dneva pa seveda ne bi bila tako uspešno kot sta bila, če nam pri tem ne bi pomagala Občina Vojnik, zgoraj omenjena društva in Gasilsko društvo Vojnik, za kar se jim še posebej zahvaljujemo. Seveda pa gre zahvala tudi vsem staršem in otrokom, ki se vsako leto pridno in z veseljem udeležujejo vseh naših aktivnosti. Vsi otroci pa so v zahvalo za sodelovanje prejeli tudi praktične nagrade (majice, napihljive žoge, frizbije, športne vrečke in spominske knjige).

Zapisala: Amadeja Koštomaj, ŠRD Postani.fit

Projekt Veter v laseh je sofinanciran strani Fundacije za šport.