Šolski akvatlon in triatlon na Kodeljevem kljub dežju uspešno ''pod streho''

Šolski akvatlon in triatlon na Kodeljevem kljub dežju uspešno ''pod streho''

  • 05.06.2023
  • V TK Ljubljana so v četrtek 1. junija na Kodeljevem uspešno izpeljali šolski akvatlon in triatlon za osnovnošolce in srednješolce. Tokrat so se otrokom iz ljubljanskih osnovnih in srednjih šol pridružili še osnovnošolci in srednješolci iz področnih centrov Grosuplje, Notranjska, Goriška in Obala.

Bili smo priča športni zabavi v in ob bazenu. Glavna lokacija dogajanja je bilo kopališče Kodeljevo in bližnja okolica, ki sta se za nekaj ur spremenila v akvatlonsko-triatlonski živ žav poln nasmejanih obrazov, smeha in glasnega navijanja. Kazalo je, da bo vroč in sončen dan brez večjih posebnosti, na koncu pa smo se skoraj pol ure gnetli pod dežniki in ''gadafiji''.

Sonce in dež, vročina in mraz, solze sreče in žalosti, veselje in razočaranje, pozitivna in negativna presenečenja, lubenice in sladkarije, voda in sok, predvsem pa veliko zabave v odlični družbi in pa sladoled v cilju za vsakega. Ravnovesja torej ni manjkalo.

S šolskim akvatlonom je uspešno opravilo kar 207 osnovnošolcev in dijakov, ki so si na koncu prislužili hladno osvežitev v obliki ledenega sladoleda. Po končanih akvatlonskih preizkušnjah je bil na sporedu še promocijski triatlon, s katerim se je uspešno spopadlo kar 18 osnovnošolcev in srednješolcev.

Prireditev je bila izpeljana pod okriljem projekta Veter v laseh, ki promovira šport kot najboljšo alternativo vsem vrstam zasvojenosti in je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

Na prireditvi je je sodelovalo 7 strokovnih delavcev ter 11 prostovoljcev ter skupno kar 225 udeležencev.

Zapisala: Lana Nemanič, TK Ljubljana

Projekt Veter v laseh je sofinanciran strani Fundacije za šport. 

Šolski akvatlon in triatlon 2023