Od Petra do Pekla

Od Petra do Pekla

  • 13.06.2023
  • Pohod Od Petra do Pekla je Planinsko društvo Šempeter skupaj z ostalimi društvi v kraju in Krajevno skupnostjo Šempeter, organiziralo v nedeljo, 11. junija 2023 ob 9.00 uri.

Predsednik PD Šempeter, g. Silvo Črepinšek je v pozdravnem govoru predstavil potek pohoda ter poudaril, da pri izvedbi le-tega sodeluje Športna unija Slovenije s projektom Veter v laseh. Slogan akcije je S športom proti zasvojenosti, saj želimo mlade ozavestiti, da vse oblike zasvojenosti negativno vplivajo na posameznikovo življenje, na drugi strani pa imajo športne aktivnosti in redno gibanje velik pozitiven učinek na splošno počutje in uspešnost na vseh področjih.

Udeleženci so prejeli promocijski material (ovratne trakove), ki so ga nosili vso pot do cilja. Pohod se je pričel na Petrovem trgu v Šempetru in je potekal s postanki, mimo pokopališča, med hmeljišči, do Zg. Grušovelj ter skozi Martjake do jame Pekel. Pot, dolgo okrog 5 km, so vodili izkušeni vodniki PD Šempeter. Ob postankih na poti so se predstavili Moški pevski zbor Savinjski zvon Šempeter, KO RK Šempeter z merjenjem krvnega tlaka in sladkorja ter Društvo podeželskih žena občine Žalec z domačimi dobrotami. Predstavniki TD Šempeter so v Peklu poskrbeli za napitke in nudili možnost vodenega ogleda Jame Pekel. PDG Šempeter je pripravil jedi iz žara, čebelarji pa so predstavili svoje izdelke in njihovo zdravilnost. Otrokom so bila pri jami Pekel na voljo igrala in zip line.

Udeleženci, še posebej mladi, so preživeli lep dan v naravi, med hojo so se družili s svojimi družinami in prijatelji, se spoznavali z drugimi krajani in se zabavali.

Pohoda se je udeležilo okrog 250 krajanov vseh starosti, in čeprav je med potjo tudi občasno rosilo ali deževalo, so bili zadovoljni s preživetim dnem ter z organizacijo in vodenjem pohoda.

Zapisal: Silvo Črepinšek, predsednik PD Šempeter

Projekt Veter v laseh je sofinanciran strani Fundacije za šport. 

Od Petra do Pekla