V pričakovanju jesenskega dela projekta

V pričakovanju jesenskega dela projekta

  • 24.07.2023
  • Poletje se je prevesilo v drugo polovico, mi pa s pričakovanjem zremo v jesenske tedne, ko se bo v sklopu projekta Veter v laseh odvilo kar nekaj prireditev.

Veseli smo, da bodo prireditev ponovili na OŠ Notranjski odred Cerknica in obeh podružničnih šolah - OŠ 11. maj Grahovo in OŠ Maksim Gaspari Begunje. Po uspešno izpeljanem dogodku v maju, so se odločili, da prireditev iz spomladanskega dela sezone prestavijo v jesenskega. To pomeni, da bodo v letošnjem koledarskem letu izpeljali kar šest dogodkov, na vsaki šoli dva.

Prav tako v septembru bo veter zapihal tudi na OŠ Frana Alberhta v Kamniku. Šola je v projektu že sodelovala, tako da jih z veseljem ponovno vabimo med organizatorje.

Eden večjih dogodkov se bo to jesen odvil v Škofji Loki. Tudi Občina Škofja Loka je prireditev Veter v laseh že večkrat uspešno izvedla. Letos pripravljajo dopoldanski del programa, ki bo namenjen četrtošolcem iz škofjeloških šol in popoldanski, ki bo odprt za širšo javnost, s poudarkom na družinah in mladih športnikih. Prepričani smo, da bo dogodek tako kot prejšnja leta dobro obiskan in lepo izpeljan.

Med organizatorji, ki bodo z dogodkom popestrili začetek šolskega leta, je tudi Športno društvo Zadvor. V sodelovanju z OŠ Zadvor bodo namreč izvedli športni dan za otroke.

Za zabaven zaključek počitnic pa bodo poskrbeli v ŠZ Ljutomer in v društvu Partizan Sevnica, kjer za otroke pripravljajo večdnevni počitniški program, in sicer v zadnjem oziroma predzadnjem tednu avgusta.

Do konca koledarskega leta se bo nato odvilo še nekaj dogodkov, o katerih pa bomo kaj več napisali prihodnjič.

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport.