Veter v laseh v Škofji Loki

Veter v laseh v Škofji Loki

  • 19.09.2023
  • Ta četrtek bo v športnem parku za OŠ Ivana Groharja v Podlubniku celodnevni dogodek Veter v laseh, za organizacijo katerega bodo poskrbeli na Občini Škofja Loka v sodelovanju z Zavodom za šport Škofja Loka.

Občina Škofja Loka letos že desetič pristopa k izvajanju vseslovenske akcije Veter v laseh, tokrat v sodelovanju z Zavodom za šport Škofja Loka. Kot poudarjajo, bodo pripravili športno-preventivno prireditev, ki s promocijo športa promovira zdrav življenjski slog in življenje brez odvisnosti. Nacionalnemu konceptu akcije dodajajo še lokalno razsežnost. Dogodek bo namreč zasnovan kot predstavitev aktivnih lokalnih organizacij s področja športa, mladine in preventive, z namenom promocije zdravega in aktivnega načina življenja, predstavitve dejavnosti društev in klubov ter povezovanja lokalnih akterjev.

Dopoldanski del bo organiziran kot športni dan za učence 4. razredov vseh štirih osnovnih šol in za starejše vrtčevske otroke. Otroci bodo na različnih poligonih spoznavali športe in se preizkušali v različnih izzivih. Gre za netekmovalni dogodek, katerega namen je navdušiti mlade za gibanje, zdrav življenjski slog in vključevanje v aktivnosti klubov, društev in drugih organizacij.

Za vrtčevske otroke se izvaja mini Veter v laseh z aktivnostmi na ločenem igrišču pod Vrtcem Najdihojca, med 10. in 12. uro.

Popoldanski del prireditve bo namenjen širši lokalni skupnosti. Športna, mladinska in preventivna društva bodo predstavljala svoje dejavnosti, obiskovalci se bodo lahko preizkusili v posameznih športnih in obšportnih aktivnostih. Namen popoldanskega dela je širiti ljubezen do športa, gibanja, kakovostnega preživljanja prostega časa in spoznati delo različnih društev v občini (športna društva, gasilci, skavti, taborniki, mladinski centri, upokojenci, reševalci, lutkarstvo,…).

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport.