Šmarski športni dan z Vetrom v laseh

Šmarski športni dan z Vetrom v laseh

  • 21.11.2023
  • Osnovna šola Šmarje pri Jelšah je v sodelovanju z Zavodom za turizem, šport in mladino konec septembra pripravila izredno uspešen Šmarski športni dan. Na številnih športnih aktivnostih se je preizkusilo skoraj 1000 osnovnošolcev, razveselila pa sta jih tudi nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc in glasbenik Challe Salle.

Sobotno dopoldne je bilo v Šmarju pri Jelšah športno obarvano. Osnovnošolcem so predstavili številne športe, ki jih je možno izvajati v Šmarju. Na voljo so bili nogomet, košarka, tenis, lokostrelstvo, karate, footgolf in še mnogi drugi športi.

Za mlade so pripravili sedemnajst različnih postaj, od katerih jih je bilo devet namenjenih učencem od prvega do petega razreda, osem postaj pa je bilo pripravljenih za učence od šestega do devetega razreda. Otroci so se na teh točkah lahko preizkusili in pokazali svoje znanje.

Direktor Zavoda za turizem, šport in mladino, Gregor Krajnc, je poudaril, kako pomembno je spodbujati aktivnost na različnih področjih, saj lahko to prispeva k zmanjšanju zasvojenosti pri mladih.

Športni dan pa ni bil le priložnost za športno aktivnost, ampak tudi za navdihujoče goste. Nekdanji smučarski skakalec Cene Prevc in glasbenik Challe Salle sta dodala poseben čar dogodku. S Cenetom je intervju opravila sedmošolka in članica novinarskega krožka pod okriljem OŠ Šmarje pri Jelšah, Lili Jazbec.

Challe Salle, ki je dejal, da se že celo življenje ukvarja s športom in nekako poskuša aktivno preživljati svoj prosti čas, je dogajanje zaključil z glasbenim nastopom ter druženjem z osnovnošolci.

Projekt Veter v laseh je sofinanciran s strani Fundacije za šport. 

Šmarski športni dan z Vetrom v laseh