Maruša Mišmaš

Maruša Mišmaš

  • Mlada Maruša postaja kraljica atletskih stez
  • Simpatična atletinja Maruša Mišmaš je dobitnica priznanja za najbolj obetavno športnico Slovenije za leto 2014. Njeni izjemni športni rezultati so plod garanja na treningih.
Simpatična atletinja Maruša Mišmaš je dobitnica priznanja za najbolj obetavno športnico Slovenije za leto 2014. Njeni izjemni športni rezultati so plod garanja na treningih, ki jih odlično usklajuje s študijem laboratorijske biomedicine na Fakulteti za farmacijo.
 
Ali ti je kakšna tekma še posebej pri srcu?
Moja najljubša tekma v sezoni je ekipni evropski pokal, kjer nastopamo za reprezentanco Slovenije in pride bolj do izraza ta ekipni duh in čast, da zastopaš svojo državo. Zelo sem uživala tudi na mladinskih olimpijskih igrah v Singapurju, ki se precej razlikujejo od običajnih prvenstev. Tekmovanja potekajo v različnih športnih panogah, kar pomeni, da je na igrah prisotno ogromno število tekmovalcev, pa tudi organizacija tekmovanja je bila izvrstna.
 
Moj ritual pred tekmo je, da si prejšnji dan nalakiram nohte na kakšen poseben način. Na poti na tekmo poslušam posebno playlisto pesmi, ki me še dodatno motivirajo za dober nastop na tekmi. Poseben zagon pa mi dajejo tudi moji starši, fant, sorodniki in prijatelji, ki navijajo zame na tekmi.
 
Ti potovanja na tekme v tujino predstavljajo napor ali užitek?
Potujem zelo rada. Na potovanjih na tekmo v tujino sicer ni veliko priložnosti za ogled krajevnih znamenitosti, včasih pa mi le uspe, da si naslednji dan po tekmi pred odhodom domov na hitro pogledam največje zanimivosti.
 
Kakšni so tvoji načrti za letošnjo sezono? 
Medalja na mlajšem članskem evropskem prvenstvu in nabiranje izkušenj na svetovnem prvenstvu za člane, ki je največja tekma v atletiki. Uvrstitev v finale bi bil res fantastičen uspeh. Naslednje leto želim izpolniti normo v svoji disciplini tek na 3000 metrov z zaprekami in nastopati na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Dolgoročno pa že razmišljamo o olimpijskih igrah leta 2020, ko bi morala biti ravno v najboljši formi. 
 
Marušino sporočilo mladim: Verjemite vase! Če hočeš nekaj doseči, se je vedno treba potrudit,  rezultat ne pride kar sam od sebe. Če pa se fajn potrudiš, potem pride tudi rezultat.